Cum ajung de la aeroport în oraş?

Foarte simplu. Există un autobuz-cursă până în centrul oraşului sau taxiuri la un preţ extrem de convenabil – în jur de 22 RON.

 

Iaşul este un oraş sigur?

Procentul de violenţe este extrem de scăzut, iar crimele sunt extrem de rare, mai ales în comparaţie cu marile oraşe occidentale. Trebuie să fiţi atenţi doar la hoţii de buzunare care, de multe ori, îşi aleg drept ţinte turiştii.

 

Cum e vremea?

Primăvara şi toamna, vremea este foarte plăcută şi temperată. Vara, în ultimii ani, este foarte cald şi uscat, secetos. Iar iarna, temperatura poate scădea drastic şi pot bate vânturi puternice, care necesită o îmbrăcăminte adecvată (mănuşi, fular, fes peste urechi sau haine cu glugă şi încălţări călduroase).

 

 

Este Iaşul un oraş pedestru ?

 

Absolut. In opinia noastră, aceasta este cea mai potrivită experienţă pentru descoperirea oraşului nostru. Deşi Iaşul este al treilea cel mai mare oraş al României, el poate fi cu uşurinţă bătut cu piciorul.

Trebuie să fac din timp rezervare la un restaurant de bună calitate?

Nu neapărat. Chiar şi restaurantele selecte nu impun o rezervare prealabilă, dar, în funcţie de restaurant, este recomandabil un telefon. In timpul tururilor CityID, prânzul, chiar şi cina vă sunt asigurate (dacă doriţi) în restaurante la modă sau tradiţionale.

 

Care sunt cele mai bune locuri pentru shopping?

Palas Mall, Iulius Mall, Felicia Center, Str. principală – Stefan cel Mare.

 

In ce zonă a oraşului se desfăşoară tururile CityID?

CityID acoperă cu tururile sale toate zonele importante ale oraşului. Selectaţi diferitele pagini ale tururilor CityID pentru a alege ceea ce vă interesează!

 

Există tururi private ?

 

Tururile noastre sunt private doar în sensul în care reprezintă o plimbare cu un povestitor a cărui competenţă este adaptată necesităţilor şi intereselor individuale ale membrilor unui grup şi organizate conform unui program specific (date şi ore). De asemenea, sunt private atunci când e vorba despre programul CityID familial, în mod deosebit pentru grupurile cu copii sub 12 ani, în principiu grupuri nu mai mari de 8 persoane. Grupurile de mai mult de 8 persoane reprezintă situaţii excepţionale (de exemplu, grupuri de elevi…) şi sunt alcătuite la cerere.

 

Cine conduce tururile?

Povestitorii CityID sunt specializaţi într-o varietate de domenii, incluzând istoria artei, literatura, istoria, artele dramatice, gastronomia. Mulţi dintre ei sunt titulari de diplome de master sau doctorat în domeniul lor şi sunt instruiţi în urma unor cursuri specializate în tipul de tururi narative.

 

M-am conectat pe site-ul CityID pentru a mă înscrie într-un tur. Ce fac mai departe?

Veţi primi un e-mail din partea CityID în cel mult două zile lucrătoare. Operatorul CityID va încerca atunci să afle mai multe detalii despre preferinţele şi nevoile dumneavoastră, pentru a personaliza cât mai mult cu putinţă turul ales. El vă va da ulterior detaliile finale. Dacă, dintre preferinţele dumneavoastră, ceva nu este disponibil, atunci vom comunica în mod direct cu dumneavoastră spre a negocia schimbările ce se impun.

 

Ce se întâmplă dacă sunt nevoit să-mi anulez turul?

Tururile pedestre pot fi anulate, în scris, pe adresa de mail, înainte cu cel puţin 48 de ore faţă de data stabilită, cu o rambursare totală a valorii plăţii. Anumite tururi, însă, precum cele cu maşina, maşina de epocă sau trăsura, necesită un răstimp de 72 de ore pentru a fi anulate, căci organizarea acestora este mai complexă.

 

Anulările în mai puţin de 48 de ore sunt considerate no-show şi sunt nerambursabile. In orice caz, termenii de anulare vor fi specificaţi în oferta pe care o veţi primi la finalizarea procesului de rezervare şi plată şi în mailul de confirmare pe care îl veţi primi.

Tururile se pot ţine pe orice fel de vreme – însorită sau ploioasă, evident cu adaptările ce se impun.

 

 

Ce se întâmplă dacă întârzii?

 

Dacă întârziaţi la ora stabilită pentru începerea turului, vă rugăm să va anunţaţi povestitorul pentru ca acesta să se poată adapta. In emailul pe care îl veţi primi cu detaliile turului dumneavoastră, vă vom comunica şi numărul de telefon al povestitorului. (acest număr va fi utilizat numai în cazuri de urgenţă şi pentru a anunţa dacă întârziaţi).

Notaţi că neprezentarea neanunţată este considerată o anulare de ultim moment şi este nerambursabilă.  Anulările în timpul ultimelor trei zile lucrătoare dinaintea turului trebuie obligatoriu făcute direct prin telefon, la sediul CityID.

 

De ce trebuie să cunoaşteţi vârsta şi ocupaţia mea?

Pentru a putea personaliza tururile şi pentru a le adapta în raport cu preferinţele participanţilor, echipa CityID doreşte să ştie mai multe despre dumneavoastră, despre aşteptările şi interesele dumneavoastră. De asemenea, politica CityID urmăreşte achiziţionarea din timp a biletelor de intrare la muzeele şi monumentele vizitabile, ceea ce înseamnă, în anumite situaţii, discount-uri în funcţie de vârsta sau de statutul fiecărui participant.

 

Cât de mari sunt grupurile CityID?

Grupurile tururilor CityID se limitează la maximum opt persoane, motiv pentru care se numesc grupuri mici. Singura excepţie o reprezintă tururile Iashi’scool, pentru elevi, care pot merge până la 12 persoane. Am descoperit că este foarte greu de creat o atmosferă de comunicare şi de realizat un transfer eficient de informaţie în grupuri mai mari de opt participanţi.

 

Grupurile impun un minimum de participanţi pentru a se confirma?

Nu. Cu toate acestea, în astfel de cazuri, există inevitabil o modificare de preţ, de vreme ce, într-un anume sens, grupul devine mai mult sau mai puţin “privat”.