De ce CityID

 

 

In ultimii ani, suntem martorii, în Europa, ai dezvoltării și răspândirii unui nou tip de turism – turismul local, un brand special, bazat pe companiile mici de turism, create, administrate și deținute de mici comunităţi locale.

 

In contextul turismului local, CityID consideră că Iaşul este special, cu un foarte interesant potenţial de a atrage vizitatori, a căror curiozitate în legătură cu acest ultim mare oraş de la frontiera estică a Europei poate fi incitată de Internet şi de facilitatea schimbului de informații şi fotografii creată de noile tehnologii. CityID acceptă, însă, turismul cu prudență, preocupată fiind de a se asigura că, odată cu dezvoltarea turismului, comunitatea locală, cultura și mediul sunt respectate și păstrate. Cu alte cuvinte, CityID se angajează în practicarea unui turism durabil, tendinţă de viitor pentru păstrarea autenticităţii şi integrităţii acestor locuri unice.

 

 

Pentru îndeplinirea tuturor acestor deziderate, CityID îşi propune să furnizeze, graţie unui personal profesionist, multidisciplinar, cu formare europeană, multilingv, tânăr, dinamic, dedicat și ingenios, graţie unei excelente reţele de conexiuni sociale, dar şi unei viziuni noi, non-conformiste şi performante, pachete turistice și experienţe inovatoare, atât pentru turişti externi, români şi străini, cât şi pentru ieşeni.

 

Adaptate unui public de diferite vârste, aceste pachete complexe, cultural-sociale, au o structură originală şi un conţinut incitant şi sunt gândite cu o durată flexibilă, dar nu mai scurtă de o jumătate de zi, astfel încât consistenţa experienţei să fie reală şi satisfăcătoare. Tururile CityID iau în calcul şi redarea oraşului locuitorilor săi, prin propunerea unui sistem de discount special conceput pentru ieşeni, astfel încât aceştia să redescopere identitatea profundă a oraşului lor şi, implicit, să-şi descopere propria identitate.

 

 

CityID nu face tururi conforme conceptului obişnuit turistic. Tururile CityID urmăresc un alt fel de concept, şi anume unul de restituire către public a conţinutului istoric, cultural şi de viaţă al acestui oraş, prin transformarea experienţei într-una narativă, bazată pe charisma povestitorului şi pe surpriza descoperirii a ceea ce se află în spatele locurilor vizitate.

 

 

CityID nu face tururi cu ghizi obişnuiţi, ci cu tineri naratori specializaţi conform conceptului enunţat mai sus, naratori charismatici, flexibili, adpatabili în raport cu oamenii pe care-i au în faţă, cultivaţi şi pasionaţi, disponibili şi a căror misiune asumată este aceea de a-şi face clienţii mulţumiţi.

 

CityID nu se adresează fără distincţie potenţialului său public divers, căruia să-i prezinte un produs standard, croit indiferent la preferinţele şi necesităţile acestuia. CityID ia în calcul diferite tipuri de public, pe tranşe de vârste, cu o atenţie deosebită acordată copiilor şi persoanelor de vârsta a treia, în raport cu care strategiile de abordare sunt extrem de atent gândite şi concepute.

Prin ce ne deosebim de concurenţă?

Marturii

 

Chiar dacă este de înţeles de ce toată lumea îşi doreşte să vadă şi viziteze Palatul Culturii sau Biserica Trei Ierarhi, aceste situri se află pe trasee superturistice şi, de aceea, deseori, dezamăgesc. Mai mult, ghizii turistici se rezumă, de cele mai multe ori, doar la a arăta aceste monumente, punând între paranteze adevăratele şi interesantele poveşti care le definesc.

 

Dacă, însă, vă doriţi o adevărată înţelegere a gloriei şi bogăţiei, din păcate ignorate, ale oraşului Iaşi, veţi câştiga mult mai multă autenticitate alegând muzee, monumente şi împrejurimi mai puţin cunoscute, dar mai pline de viaţă şi cultură adevărată.

 

De asemenea, dacă veţi căuta experienţe în afara cărărilor bătute, fiţi siguri că, prin intermediul tururilor CityID, veţi cunoaşte oameni, veţi afla lucruri exotice prin raritatea celor care le cunosc în lume, veţi dobândi o perspectivă nouă în ceea ce priveşte descoperirea inedită a unui nou oraş.

 

In sfârşit, chiar dacă, iniţial, aţi putea fi destabilizaţi de efortul unui tur pedestru sau de descoperirea unor locuri aparent neînsemnate pe harta turistică pe care aţi cumpărat-o la sosirea în Iaşi, fiţi siguri, totuşi, că CityID este soluţia cea mai potrivită pentru a ieşi din banalitate şi pentru a descoperi originalitatea…